Πως μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας

Για πως μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και τα «όπλα» ενάντια στον κορωνοίο και τις ιώσεις, μας μιλά ο ο φαρμακοποιός Βασίλης Τσιούτσιας

Μεγάλη είναι η προσέλευση των Τρικαλινών στα τοπικά φαρμακεία , καθώς έχουμε μπει στη χειμερινή περίοδο, η οποία αποτελεί πρόσφορο έδαφος για ιώσεις και κοινά κρυολογήματα. Η σημαντική διαφορά στη φετινή χρονιά είναι πως προστίθεται και ο ιός του κορωνοϊού.

Τα «όπλα» ενάντια στον κορωνοίο

Όπως συστήνει ο φαρμακοποιός Βασίλης Τσιούτσιας μιλώντας στο TV10.gr μια καλή πηγή για τον οργανισμό μας και τη θωράκισή του είναι η βιταμίνη C σε υψηλές περιεκτικότητες, ο ψευδάργυρος, η κουεσετίνη, το πράσινο τσάι λόγω των ισχυρών αντιοξειδοτικών ιδιοτήτων, συμβάλλοντας στο μπλοκάρισμα της αναπαραγωγής του ιού λόγω και της αντιικής του δράσης καθώς και η πρόπολη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε και τις θαυματουργές ιδιότητες του σελινίου, το οποίο προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη, καθώς και ιστούς και όργανα από τις βλάβες διαφόρων ιών, όπως και ο κορωνοίος.

Τέλος ο κ. Τσιούτσιας υπογράμμισε και την ισχυρή αντιική δράση του σκόρδου που σε ημερήσια δόση μιας ταμπλέτας ή και δύο προστατεύει τόσο το ανοσοποιητικό αλλά και το αναπνευστικό σύστημα. Τα συμπληρώματα διατροφής είναι δυνατό να λαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα πάντα βέβαια κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.

Μοιραστείτε το: