Συμβουλευτική

Συμβουλευτική

H ομοιοπαθητική εμφανίζει σήμερα σημαντική εξάπλωση. H εξάπλωση αυτή οφείλεται στη συνεχή δουλειά των ομοιοπαθητικών γιατρών, αλλά κυρίως στα σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής στην κλινική πράξη.

Στον αρχαίο κόσμο θεωρούσαν την αρρώστια μια πνευματική, σωματική και συναισθηματική κρίση, που σήμαινε ότι ο άνθρωπος είχε απομακρυνθεί από την πορεία που ο Θεός ή η εσωτερική του φύση είχαν χαράξει για αυτόν. Έργο του θεραπευτή ήταν να τον βοηθήσει να βρει τον δρόμο του, προσφέροντας πνευματική καθοδήγηση και ιατρική φροντίδα.

Η συμβουλευτική μπορεί να εφαρμοστεί για:

  • συμπληρωματική θεραπεία σε όλες σχεδόν τις ιατρικές πράξεις, παράλληλα με οποιαδήποτε φαρμακευτική ή άλλη θεραπεία
  • εναλλακτική θεραπεία σε περιπτώσεις όπου η χημική φαρμακευτική θεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω αντενδείξεων ή μη ανοχής του ασθενούντος οργανισμού
  • αυτόνομη θεραπεία όταν αυτό είναι επιλογή του ασθενούς και του ιατρού ο οποίος εγκρίνει την ιατρική πράξη

Στην σύγχρονη ζωή μας η Ομοιοπαθητική καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο εύρος παθολογίας τόσο σε χρόνιες όσο και σε οξείες καταστάσεις με επιτυχία όχι μόνο στην θεραπεία των συμπτωμάτων αλλά και στην αύξηση της ανθεκτικότητας, ζωτικότητας και ευεξίας του πληθυσμού.

Καθώς η δημοτικότητα της Ομοιοπαθητικής αυξάνεται, το ίδιο αυξάνεται και η ανάγκη σωστής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής από επαγγελματίες Ομοιοπαθητικούς.

Μοιραστείτε το: