Θεραπευτική διατροφή

Θεραπευτική διατροφή

Η σημασία της διατροφής στην πρόληψη, την υγεία και ακόμα περισσότερο στην ευζωία, είναι κάτι που όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται στις μέρες μας.

Η λήψη τροφής είναι μια από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται καθημερινά και είναι κοινή για όλα τα έμβια όντα. Εν τούτοις ιδιαίτερα στο άνθρωπο που είναι παμφάγο παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις στο χώρο στον χρόνο και τις συνήθειες. Διακυμάνσεις οι οποίες δεν αφορούν μόνο την επιλογή της τροφής ή τον τρόπο παρασκευής αλλά προχωρούν βαθύτερα ως την φιλοσοφική βάση και την συναισθηματική ωριμότητα του ατόμου.

Η Τροφή είναι Ενέργεια είναι Κίνηση, η ποιότητα της τροφής και ο τρόπος παρασκευής της δεν φτάνει μόνο στο σημείο του να χορτάσουμε και να ευχαριστηθούμε… πάει πολύ παραπέρα αφού ως σταθερή καθημερινή προσλαμβάνουσα ενέργεια – δόνηση είναι αιτία έλξης χαράς ή λύπης… υγείας ή ασθένειας, πλούτου ή φτώχειας.

Η διατροφή δεν είναι μόνο για πρόληψη, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αναστροφή ελαφρών ή βαρύτερων προβλημάτων υγείας, όπως αλλεργία, αρθρίτιδα, ορμονικά προβλήματα, αυτοάνοσες παθήσεις, ρευματοειδής αρθρίτιδα, στομαχικά-εντερικά προβλήματα (διατροφή για ΓΟΠ κ.ά.), φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, άλλες φλεγμονές, χρόνια δυσκοιλιότητα, δερματικά προβλήματα, ακμή, υψηλή χοληστερίνη, αρτηριακή υπέρταση και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, σακχαρώδης διαβήτης, επιληψία, παράλυση, κιλά εμμηνόπαυσης, έκζεμα, αλλεργίες, τυμπανισμό (πρήξιμο στην κοιλιά) και δεκάδες άλλα προβλήματα υγείας.

Μοιραστείτε το: