Πολύς κόσμος ταλαιπωρείται από τα νοσήματα που συνιστούν μια τεράστια ενότητα της παθολογίας  από τα πιο απλά όπως το έκζεμα και η αλλεργική δερματίτιδα, έως τα πιο σοβαρά που αποτελούν μια από τις εκδηλώσεις κάποιας συστηματικής πάθησης που είναι επιβαρύνει ολόκληρο τον οργανισμό, όπως για παράδειγμα σε αυτόνομά νοσήματα

Ο φαρμακοποιός είναι συνήθως ο πρώτος που ρωτάει ένας ασθενής για μια δερματική ενόχληση, ζητώντας κάποια αλοιφή για να ανακουφιστεί. Ο φαρμακοποιός κάνει την αρχική εκτίμηση και κατά περίπτωση μπορεί να συστήσει αλοιφή η να παραπέμψει στον γιατρό οπού χρειάζεται.

Επιπλέον, αν έχει την κατάλληλη επιμόρφωση ως φαρμακοποιός μπορεί να υποστηρίξει τον οργανισμό του ασθενή στα πλαίσια της πλαίσια και με την προηγμένη ομοιοπαθητική.

Τι μπορεί να προσφέρει στον ασθενή η προηγμένη ομοιοπαθητική στα δερματικά νοσήματα ;

Στα δερματικά νοσήματα γνωρίζουμε ότι στην πλειονότητα τους η αντιμετώπιση τους με ην χημική αγωγή είναι κυρίως συμπτωματικοί. Αν απόδοση έχει καλώς εάν όχι τότε το θέμα ανάγεται στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική η οποία με την θεραπεία της πάει βαθύτερα και στοχεύει να λύσει το θέμα αιτιολογικά.

Έχει αποδειχθεί πλέον ότι στα δερματικά νοσήματα συμμετέχει σημαντικά η σημαντικά  κατάσταση του ασθενή,  είτε στην εμφάνιση τους, είτε στις εξάρσεις τους. Η βάση τους δηλαδή είναι πάρα πολύ συχνά ψυχολογική – μετρά από ένα σοκ, μετρά από απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μετρά από μεγάλη πίεση και στρες στην εργασία η στο σχολείο σε περιόδους μεγάλης δυσκολίας απλώς αυτές που περνάμε σήμερα στην διάρκεια της πανδημίας , δηλαδή από κατάστασης που συνθέτουν ένα πολύ ισχυρό ψυχολογικό σοκ το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί με ένα δερματικό νόσημα

Η προηγμένη ομοιοπαθητική προσεγγίζει και το σωματικό και το ψυχολογικό σκέλος, βλέπει τον άνθρωπο ως σύνολο. Όταν γίνεται ιδιοσυγκρασιακή υποστήριξη εκείνο που στοχεύουμε είναι να βοηθήσουμε και σωματικά αλλά  ψυχοδιανοητικά. Έτσι λοιπόν αντιμετωπίζουμε μεν το δερματικό πρόβλημα, αλλά αντιμετωπίζουμε και το ψυχοδιανοητικό γιατί αλλιώς δεν μπορεί να επέλθει η πλήρης αποκατάσταση.

Γιατρό για παράδειγμα, βλέπουμε ότι στα παιδάκια όταν έχουν ένα έκζεμα (ατομική δερματίτιδα) – πολύ συχνό πρόβλημα, το 80-90% των πεδίων έχουν εκδηλώσει έκζεμα πριν την ηλικία των 5 ετών – ο παιδίατρος μπορεί να δώσει ένα ήπιο κατευναστικό που δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ότι το παιδί μπορεί να έχει ψυχοδιανοητικη ένταση, η υπερδιέγερση. Με την Προηγμένη ομοιοπαθητική τα φροντίζουμε και τα δυο ταυτόχρονα δηλ. και το σωματικό σύμπτωμα και το σύμπτωμα υπόστρωμα.

Από κλινικές μελέτες και έρευνες έχουμε αποδείξεις ότι η ομοιοπαθητική έχει σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα στο έκζεμα. Στο νοσοκομείο  Bristol Homeopathic Hospital στα πλαίσια μελέτης που διήρκεσε 6 χρονιά διαπιστώθηκε ότι 82% τοις εκατό των ασθενών βελτιώθηκε σημαντικά με την αγωγή, και ανάλογα ποσοστά βρέθηκαν και σε αλλά ομοιοπαθητικά νοσοκομεία της Αγγλίας. Σε άλλη πρόσφατα μελέτη με 118 ασθενής με έκζεμα η οποία δημοσιεύθηκε στο Complementary therapies in Medicine αναφέρεται ότι η ομοιοπαθητική αγωγή ήταν εξίσου αποτελεσματική με την τυπική αγωγή βραχυπροθέσμα και περισσότερο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα.

Από τα συνήθη δερματικά προβλήματα είναι η ψωρίαση, οι φωτοευαισθησίες κύριος το καλοκαίρι, και η μεγάλη γκάμα αλλεργικών δερματοπαθειών, τα οποία- οπός και γενικά οι αλλεργικές εκδηλώσεις από αλλά συστήματα όπως τα αναπνευστικό είναι ένα πολύ καλά αντιμετωπίζομε θέμα από την ομοιοπαθητική.

Με την ομοιοπαθητική δεν καταλαγιάζει απλώς το σύμπτωμα αλλά γίνεται εις βάθος αιτιολογική θεραπεία, χωρίς να είναι πανάκεια.

Τα πιο σοβαρά δερματικά νοσήματα είναι εκείνα τα οποία απειλούν την υγειά και τον οργανισμό γενικότερα, δηλαδή αν έχουμε μια νόσο του κολλαγόνου με εκδηλώσεις δερματολογικές, αυτό ως ένα πολύπλοκο νόσημα αφορά την υγειά και την οικονομία όλου του οργανισμού. Ακόμη, και μια ψωρίαση όταν έχει προορίσει σε αρθρώσεις είναι πιο επιβαρυντική για οργανισμό από την δερματική μορφή της ψωρίασης

Πορεία θεραπείας

Υπάρχουν ιδιοσυγκρασίες οι οποίες ανταποκρίνονται στην θεραπεία σταθερά με σταθερή πορεία βελτίωσης ενώ άλλες παρουσιάζουν μια κυματώδη καμπύλή στην πορεία της θεραπείας, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Υπάρχουν προβλήματα τα οποία πάνε γρηγορά πολύ καλά και μέσα σε 1-2 μήνες λύνονται. Και αλλά όπως η ψωρίαση που λόγω της χρονιότητας τους απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο θεραπείας και υπομονή.

Κόστος

Έχουν γίνει πολλές έρευνες και παντού η προηγμένη ομοιοπαθητικά είναι πιο οικονομική και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο κόστος των φαρμάκων, αλλά και στο ότι αποφεύγονται παρενέργειες, βελτιώνονται η θεραπεύονται και αλλά συνοδέ νοσήματα. Π.Χ. ένας ασθενής έρχεται για κάποιο δερματικό νόσημα και μπορεί παράλληλα να Πάσχοι και από κολίτιδα. Η προηγμένη ομοιοπαθητική απευθύνεται στο σύνολο του οργανισμού και αντιμετωπίζονται και τα δυο νοσήματα παράλληλα . βέβαια, στην δεν γίνονται όλα ταυτόχρονα, ο οργανισμός έχει μια νοημοσύνη και ιεραρχία, θα βελτιωθεί πρώτα το ένα, και μετρά σταδιακά και το άλλο.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να γνωρίζει ο ασθενής ότι το δέρμα δεν είναι απλά καλυπτικός ιστός αλλά συμμετέχει και κρίσιμες λειτουργίες μας όπως στην άμυνα, στην αποτοξίνωση, στη θερμορύθμιση και πρέπει να το φροντίζουμε προληπτικά στα πλαίσια της διατήρησης της καλής μας υγείας. Σε περίπτωση δε εμφάνισης δερματικών συμπτωμάτων να υποστηρίζουμε σωστά όλον τον οργανισμό, ώστε μέσω των ενδογενών μηχανισμών αποκατάστασης και ανάπλασης που διαθέτει να έχει το θεραπευτικό αποτέλεσμα σταθερότητα και διάρκεια.

Μοιραστείτε το: