Ο φαρμακοποιός Βασίλης Τσούτσιας μας εξηγεί πώς η ενίσχυση των σωματικών και ψυχικών μας αντοχών συμβάλλει σημαντικά στην προάσπιση της υγείας μας, τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά.

Η πίεση της καθημερινότητας, αλλά και η αντιμετώπιση πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζούμε λόγω της πανδημίας, ο φόβος για την υγεία μας, οι οικονομικές στενοχώριες -συνιστούν συνεχή στρες για τον οργανισμό μας. Το στρές όμως, από μηχανισμός επιβίωσης χρήσιμο για τον άνθρωπο, όταν είναι παρατετατεταμένο επιβαρύνει τον οργανισμό μας και την υγεία μιας από πολλές απόψεις.

Το χρόνιο ή έντονο στρές συνδέεται με την καταστολή της γενικής αντίστασης στους μολυσματικούς παράγοντες και μας κάνει πιο ευάλωτους. Όπως αναφέρει και ο Βρεττανός ιατρός, καθηγητής Ron Eccles, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για το Κοινό Κρυολόγημα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Βρεττανίας -«Οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν πρόσφατα προβλήματα στο σπίτι ή στη δουλειά, είναι πιό ευάλωτοι σε σύγκριση με άλλους, Η αυξημένη πίεση της σύγχρονης ζωής στην πόλη, μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από την υψηλή συχνότητα των κρουσμάτων του κοινού κρυολογήματος, Ακόμη, και αν μόλις έχουμε συνέλθει από μια ίωση, μπορούμε να πάθουμε κι άλλη από διαφορετικό ιό. Τα δε αντισώματα που αναπτύξαμε κατά του πρώτου θα μας προστατεύσουν μόνο από τον συγκεκριμένο ιό.»

Κάθε μέρα λοιπόν ξοδεύουμε ενέργεια για τις δραστηριότητες μας. Το στρες και ο έντονος τρόπος ζωής απαιτούν πολλή περισσότερη ενέργεια και γίνεται απαραίτητη η υποστήριξη του ανοσοποιητικού μαςσυστήματος που καταπονείται με αποτέλεσμα να γινόμαστε ευάλωτοι στις λοιμώξεις.

Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, μέσω της Προγμένης ομοιοπαθητικής θεραπείας, ελαχιστοποιείται η ευπάθεια του οργανισμού στην μολυσματικότητα των ιών, με τους οποίους αναπόφευκτα έρχεται σε επαφή καθημερινά.Αυτή είναι η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην μάχη κατά του κορωνοΐού, παράλληλα με όλα τα άλλα όπλα της ιατρικής.
Όπως αποδεικνύει ευρύτατη κλινική έρευνα, η ομοιοπαθητική προσφέρει ένα ισχυρό και ασφαλές θεραπευτικό όπλο στις λοιμώξεις.

Από μελέτη σε σχέση με λοιμώξεις του αυτιού σε παιδιά (ωτίτιδες) το 70,7% ТШУ παιδιών που έλαβαν ομοιοπαθητική θεραπεία δεν παρουσίασαν ωτίτιδα για 1 χρόνο, ενώ το 29,3% κατά το επόμενο χρόνο σημείωσαν θεαματική μείωση των υποτροπών (Friese K-H, Kruse S, Ludtke R, Moeller, δημοσιευμένη στο Int J Clin Pharmacol Ther.1997).

Σε άλλη μελέτη με θέμα «H ομοιοπαθητική θεραπεία σε οξεία μέση ωτίτιδα σε παιδιά» τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής συγκρινόμενα με τα της συμβατικής θεραπείας, ήταν αντίστοιχα, ενώ συγκρινόμενα με τα της р!аееЬо θεραπείας είχαν στατιστικά σημαντική διαφορά» Ο όρος «στατιστικά σημαντική διαφορά» είναι ο επιστημονικός όρος για την επιβεβαίωση ενός ερευνητικού αποτελέσματος. (Рге! Η &ТНигпеу5еп Α, δημοσίευση ВгШзЬ Нотеора1Н ]оигпа!/ 2001. Σε άλλη μελέτη που έγινε με 119 ασθενείς με οξεία ιγμορίτιδα με ομοιοπαθητική θεραπεία σημειώθηκε επιτυχία σε ποσοστό 81,5%. (Adv Ther 1999; 16:103-111). Ας θυμηθούμε ότι το αποτέλεσμα του placebo δεν ξεπερνάει το 25-30%. Μια ομοιοπαθητική θεραπεία λοιπόν με τόσο υψηλό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με το placebo.

Να τονίσουμε ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι συμβατή με κάθε άλλη χημική θεραπεία που μπορεί να παίρνει ο ασθενής μας, διότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια ή αντενέργεια. Σέβεται το έργο των άλλων ειδικοτήτων και συμβάλλει με τα δικά της θεραπευτικά μέσα, τα οποία δεν έχουν καμία παρενέργεια, στην τόνωση του οργανισμού, την ενίσχυση των σωματικών και ψυχοδιανοητικών μας αντιστάσεων.

Μοιραστείτε το: